2007. január 3., szerda

Indonéz konyha

Budapesten fellelhető Indonéz ízek:


Sumatra Indonéz Étterem (1133 Ipoly utca 28/b tel: 239 44 57 H-SZ: 12-22)
http://www.sumatra.hu/

Ezen az oldalon lehet olvasni az indonéz konyha sokszinűségéről is, illetve rögtön meg is lehet rendelni a megtetszett ételt.

Az étterem 2005-ben nyílt, Magyarország első indonéz éttermeként. Hangulatos, otthonos a belső kialakítása, sok bambusszal és batikolt textillel. Előnye, hogy az árak nagyon barátiak.

A másik indonéz étterem a Nusantra (1122 Városmajor u. 88 tel: 201 14 78)
http://www.nusantara.hu/

Az étteremben még nem jártam, de található a honlapon galéria, ahol mindenki megcsodálhatja a pazar belsőt. Az árak kicsit magasabbak, mint a Sumatraban, de még mindig kifizethető, pénztárcabarát.


...és ha ott jártok, ne felejtsétek el megkóstolni a bizarr zöld színű, de annál finomabb Dadar Gulung-ot, vagyis kókuszos palacsintát!


Hozzávalók:
A tésztához:
1 kg liszt,
1 kávéskanál só,
4 tojás,
0,5 l tej
zöld ételfesték (ízlés szerint)

A töltelékhez:
1 csomag kókuszreszelék,
25 dkg barna cukor,
1 kávéskanál vaníliás cukor,
fél kávéskanál só,
olaj a sütéshez

Elkészítés: Egy tojást liszttel elkeverünk, hozzáadunk egy csésze tejet, esetleg az ételfestéket, s hígra keverjük egészen addig, míg csomómentes nem lesz. Serpenyőben felhevítjük az olajat, beleöntünk egy adag tésztát, s mindegyik oldalán fél-fél perc alatt megsütjük. Lapátkanállal kiemeljük, a szélére halmozunk egy kanálnyi barna cukorral elkevert kókuszreszeléket, kezdjük feltekerni, amikor a tészta feléhez érünk a két oldalát felhajtogatjuk, folytatjuk a tekerést, így rolád alakja lesz. Ahogy a tekercsek elkészülnek, azokat tányérra téve teához vagy kávéhoz kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.