2007. február 13., kedd

Szalagos fánk


50 dkg liszt,


3 dl tej,


3 dkg élesztő,


1 + 1 EK porcukor,


5 dkg vaj,


2 tojássárgája,


3 cl rum,


késhegynyi só.


A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és beleteszek egy kanál cukrot, majd meleg helyen megkelesztem. Ekkor összegyúrom a liszttel, a tojássárgájával, a vajjal, a rummal és a sóval. Egy kendővel letakarva 40 percig langyos helyen kelesztem. Olajozott kézzel és fánkszúróval kiszaggatom, majd forró olajban egyik oldalát fedő alatt, a másikat pedig fedő nélkül kisütöm. Porcukorral és házi baracklekvárral kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.