2007. január 1., hétfő

Fokhagymaleves



Hozzávalók (4 személyre):

8-10 gerezd fokhagyma

2 evőkanál liszt

5 dkg margarin

2 dl tejföl

1 zsemle

5 dkg sajt

petrezselyem zöldje

őrölt fehérbors



A felolvasztott margarinból és a lisztből készíts világos rántást, majd add hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 8-9 dl hideg vízzel vagy csontlével, adj hozzá finomra vágott petrezselyem zöldjét, fehérborsot, sót. Miután felforrt, lassan add hozzá a simára kevert tejfölt, s még egyszer forrald össze. A zsemlét vágd apró kockákra és szárazon pirítsd aranysárgára. Tálaláskor ezt tedd a leves tetejére, s szórd rá a reszelt sajtot is. Díszítésként használhatsz még petrezselyem zöldjét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.